REKLAMA

Źródło: AmalliaEka from Canva

Czekoladowe ciasto fasolowe

Czekoladowe ciasto z fasoli to niezwykły, ale przepyszny deser. Jest idealnym rozwiązaniem dla wszystkich, którzy próbują unikać glutenu, czy po prostu eksperymentują z nietypowymi składnikami.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 400 g Konserwowanej czarnej fasoli Dodano do
  • 3 szt jajko Dodano do
  • 3 łyżka stołowa Olej kokosowy Dodano do
  • 12 kubek kakao holenderskie Dodano do
  • 1 filiżanka Brązowy cukier Dodano do
  • 1 łyżka waniliowego ekstraktu Dodano do
  • 12 łyżki Napiś Dodano do
  • 12 łyżki Proszek do pieczenia Dodano do
  • 50 g Czekolada do dekoracji Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 °C i przygotuj formę do pieczenia, wyłożoną papierem. Kształt formy nie ma znaczenia.

2. Krok

Fasolę zmiksuj razem z olejem kokosowym i jajkami. Mieszaj, aż mieszanina będzie gładka.

3. Krok

Następnie dodaj kakao, cukier, ekstrakt waniliowy, sól i proszek do pieczenia. Mieszaj, aż masa będzie dobrze wymieszana.

4. Krok

Ciasto wlej do przygotowanej formy na ciasto i piecz je przez około 25 minut.

5. Krok

Po upieczeniu pozostawiamy ciasto z fasoli do ostygnięcia i możemy je kroić.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy