REKLAMA
Źródło: Miuda_21 from Getty Images
Czekoladowa polewa lustrzana
Ten prosty przepis na czekoladową polewę lustrzaną jest doskonałym sposobem na nadanie twojemu pieczeniu profesjonalnego wyglądu.
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 200 g Ciemna czekolada
- 200 ml śmietana do ubijania
- 2 szt Liście żelatynowe
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Namocz żelatynę w zimnej wodzie przez co najmniej 10 minut.
2. Krok
Rozpuść czekoladę z śmietanką do ubijania w kąpieli wodnej.
3. Krok
Gdy czekolada jest zupełnie rozpuszczona, wyciśnij nadmiar wody z żelatyny i dodaj ją do mieszanki czekoladowej.
4. Krok
Dokładnie wymieszaj za pomocą miksera, aż żelatyna całkowicie się rozpuści.
5. Krok
Pozwól lekko ostygnąć gotowej polewie, a następnie możesz jej użyć do dekorowania tortów i ciastek.