REKLAMA

Źródło: Miuda_21 from Getty Images

Czekoladowa polewa lustrzana

Ten prosty przepis na czekoladową polewę lustrzaną jest doskonałym sposobem na nadanie twojemu pieczeniu profesjonalnego wyglądu.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 200 g Ciemna czekolada Dodano do
  • 200 ml śmietana do ubijania Dodano do
  • 2 szt Liście żelatynowe Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Namocz żelatynę w zimnej wodzie przez co najmniej 10 minut.

2. Krok

Rozpuść czekoladę z śmietanką do ubijania w kąpieli wodnej.

3. Krok

Gdy czekolada jest zupełnie rozpuszczona, wyciśnij nadmiar wody z żelatyny i dodaj ją do mieszanki czekoladowej.

4. Krok

Dokładnie wymieszaj za pomocą miksera, aż żelatyna całkowicie się rozpuści.

5. Krok

Pozwól lekko ostygnąć gotowej polewie, a następnie możesz jej użyć do dekorowania tortów i ciastek.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy