REKLAMA
Cukiniowa pizza
Prosty i wspaniały zamiennik tradycyjnego ciasta do pizzy z wykorzystaniem sezonowego cukinii. Czy zauważysz różnicę w smaku pizzy? To zdecydowanie zdrowsza wersja i na pewno Ci posmakuje.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 4 szt cukinia
- 2 szt jajko
- 160 g tarty ser
- 1⁄2 łyżeczka sól
- 1⁄4 pieprz czarny mielony
- 2 czosnek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Obieramy cukinię, ścieramy na grubych oczkach tarki i solimy. Pozostawiamy na 10 minut.
2. Krok
Ogórek przenosimy na kuchenną ściereczkę i wyciskamy z niej jak najwięcej wody.
3. Krok
Mieszamy to z jajkami, przyprawami, solą, tartym serem i przeciśniętym czosnkiem.
4. Krok
Rozłożymy gotowe ciasto na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 10-15 minut w temperaturze 190°C (aż stanie się złote na powierzchni).
5. Krok
Pizzę wyjmujemy z piekarnika, układamy na niej składniki według własnego smaku i pieczemy jeszcze przez 10 minut.