REKLAMA

Źródło: Canva

Cukinia faszerowana

Przepis na zapiekaną faszerowaną cukinię z mięsem mielonym, pomidorami i ziołami.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 szt Cukinia Dodano do
  • 300 g mielonego mięsa Dodano do
  • 1 goździk Czosnek Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 szt pomidory Dodano do
  • 150 g ser twardy Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
  • Pietruszka do dekoracji Dodano do
  • olej Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Ogórki myjemy, odcinamy końcówki i kroimy na pół. Wydrążamy środek, aby powstało miejsce na nadzienie.

2. Krok

Obieramy ząbek czosnku i cebulę i siekamy na drobno. Pomidory myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.

3. Krok

Na patelni z olejem smażymy cebulę z ząbkiem czosnku. Mieszankę dodajemy do mielonego mięsa, dodajemy pomidory, sól, pieprz i zioła. Wszystko razem mieszamy.

4. Krok

Tym nadzieniem nadziewamy cukinie i posypujemy je startym serem.

5. Krok

Wkładamy zapiekane nadziewane cukinie do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy je przez około 30 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy