REKLAMA
Źródło: JiriSebesta from Getty Images
Ciemna dorsz na maśle
Ten prosty przepis jest idealnym sposobem na cieszenie się smacznym i zdrowym ciemnym dorszem. Dorsz jest smażony na maśle do złotego koloru, co nadaje mu bogaty i pyszny smak. To danie jest idealne na szybki obiad lub romantyczną kolację.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 Kawałki Ciemny łosoś
- 2 platky masło
- 1 Szczypta Sól
- 1 Szczypta Czarny pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Na patelni rozpuszczamy masło.
2. Krok
Solimy i przyprawiamy stek, następnie pieczemy go z obu stron na patelni z masłem.
3. Krok
Piec około 10 minut z każdej strony, aż dorsz będzie złocisto-brązowy i całkowicie ugotowany.
4. Krok
Podajemy gorącą, możemy ją uzupełnić sokiem z cytryny lub warzywnym dodatkiem według smaku.