REKLAMA

Źródło: JiriSebesta from Getty Images

Ciemna dorsz na maśle

Ten prosty przepis jest idealnym sposobem na cieszenie się smacznym i zdrowym ciemnym dorszem. Dorsz jest smażony na maśle do złotego koloru, co nadaje mu bogaty i pyszny smak. To danie jest idealne na szybki obiad lub romantyczną kolację.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 Kawałki Ciemny łosoś Dodano do
  • 2 platky masło Dodano do
  • 1 Szczypta Sól Dodano do
  • 1 Szczypta Czarny pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Na patelni rozpuszczamy masło.

2. Krok

Solimy i przyprawiamy stek, następnie pieczemy go z obu stron na patelni z masłem.

3. Krok

Piec około 10 minut z każdej strony, aż dorsz będzie złocisto-brązowy i całkowicie ugotowany.

4. Krok

Podajemy gorącą, możemy ją uzupełnić sokiem z cytryny lub warzywnym dodatkiem według smaku.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy