REKLAMA

Źródło: JiriSebesta from Getty Images

Ciemna dorsz na maśle

Ten prosty przepis jest idealnym sposobem na cieszenie się smacznym i zdrowym ciemnym dorszem. Dorsz jest smażony na maśle do złotego koloru, co nadaje mu bogaty i pyszny smak. To danie jest idealne na szybki obiad lub romantyczną kolację.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 Kawałki Ciemny łosoś Dodano do
  • 2 platky masło Dodano do
  • 1 Szczypta Sól Dodano do
  • 1 Szczypta Czarny pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Na patelni rozpuszczamy masło.

2. Krok

Solimy i przyprawiamy stek, następnie pieczemy go z obu stron na patelni z masłem.

3. Krok

Piec około 10 minut z każdej strony, aż dorsz będzie złocisto-brązowy i całkowicie ugotowany.

4. Krok

Podajemy gorącą, możemy ją uzupełnić sokiem z cytryny lub warzywnym dodatkiem według smaku.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy