REKLAMA
Cielęcina z kukurydzą
Jako dodatek użyłam kasza jęczmienną.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 100 g Cielęcego mięsa
- pory
- 1 Łyżka Kukurydza
- 1⁄2 łyżka stołowa semolina
- pieprz czarny mielony
- kruszony kminek
- mielony Oregano zioła
- natka pietruszki
- Tymianek
- oliwa z oliwek
- 30 g Kluski
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Kaszę lub ryż przygotowujemy zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Spokojnie można wybrać również gotowane ziemniaki lub makaron.
2. Krok
Na oleju podsmażamy pora. Dodajemy mięso pokrojone na mniejsze kawałki.
3. Krok
Chwilę odpoczywamy, przyprawiamy i polewamy wodą.
4. Krok
Dolewamy wody, aż mięso nie będzie miękkie.
5. Krok
Dodajemy kukurydzę (użyłem z puszki i przepłukałem kilka razy).
6. Krok
Mieszamy i dodajemy kaszkę manną do zgęstnienia, mieszamy i pozwalamy się zagotować.
7. Krok
Doprawiamy według uznania i zdejmujemy z ognia.
8. Krok
Smacznego!