REKLAMA

Cielęcina z kukurydzą

Jako dodatek użyłam kasza jęczmienną.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 100 g Cielęcego mięsa Dodano do
  • pory Dodano do
  • 1 Łyżka Kukurydza Dodano do
  • 12 łyżka stołowa semolina Dodano do
  • pieprz czarny mielony Dodano do
  • kruszony kminek Dodano do
  • mielony Oregano zioła Dodano do
  • natka pietruszki Dodano do
  • Tymianek Dodano do
  • oliwa z oliwek Dodano do
  • 30 g Kluski Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Kaszę lub ryż przygotowujemy zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Spokojnie można wybrać również gotowane ziemniaki lub makaron.

2. Krok

Na oleju podsmażamy pora. Dodajemy mięso pokrojone na mniejsze kawałki.

3. Krok

Chwilę odpoczywamy, przyprawiamy i polewamy wodą.

4. Krok

Dolewamy wody, aż mięso nie będzie miękkie.

5. Krok

Dodajemy kukurydzę (użyłem z puszki i przepłukałem kilka razy).

6. Krok

Mieszamy i dodajemy kaszkę manną do zgęstnienia, mieszamy i pozwalamy się zagotować.

7. Krok

Doprawiamy według uznania i zdejmujemy z ognia.

8. Krok

Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy