REKLAMA
Ciasto z truskawkami i budyniem

Ciasto z truskawkami i budyniem

Musisz to wypróbować. Truskawkowy przysmak. Sezon truskawkowy jest tuż za rogiem, więc się przygotuj.

REKLAMA

Składniki

porcje
6

Składniki

  • 150 g ciasteczka maślane Dodano do

Warstwa truskawkowa

  • 300 g świeże truskawki Dodano do
  • 1 szt Truskawkowy budyń Dodano do
  • 30 g Truskawkowy białko lub słodzik Dodano do
  • 50 ml woda Dodano do

Śmietankowa warstwa

  • 250 ml bita śmietana Dodano do
  • 1 bal usztywniacz do bitej śmietany Dodano do
  • 100 g Delikatny twaróg Dodano do
  • 1 bal Cukier waniliowy Dodano do

Na górę

  • 40 g czekolada Dodano do
  • 2 łyżeczka mleko Dodano do
  • Truskawka Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Rozłóżemy herbatniki na dnie formy (średnica 20cm).

2. Krok

Truskawki blendujemy za pomocą blendera ręcznego. Proszek do budyniu i białko mieszamy w wodzie. Dodajemy do puree truskawkowego i gotujemy do zgęstnienia. Gotową masę truskawkową nakładamy na ciasteczka.

3. Krok

Ubijamy śmietanę z mikserem. Ser mieszamy z cukrem i śmietaną. Nakładamy na warstwę truskawkową.

4. Krok

Na górę kładziemy pozostałe ciasteczka.

5. Krok

Czekoladę z mlekiem rozpuszczamy w mikrofalówce (30sek.). Mieszamy i polewamy na powierzchnię ciasta.

6. Krok

Na koniec możemy ozdobić liofilizowanymi i świeżymi truskawkami. Przed podawaniem ciasto powinno schłodzić się w lodówce, najlepiej przez noc.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1105 przepisy

Kolacja

2009 przepisy

Ciastka

347 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

182 przepisy

Śniadanie

465 przepisy

Obiad

2153 przepisy