REKLAMA
Ciasto z truskawkami i budyniem

Ciasto z truskawkami i budyniem

Musisz to wypróbować. Truskawkowy przysmak. Sezon truskawkowy jest tuż za rogiem, więc się przygotuj.

REKLAMA

Składniki

porcje
6

Składniki

  • 150 g ciasteczka maślane Dodano do

Warstwa truskawkowa

  • 300 g świeże truskawki Dodano do
  • 1 szt Truskawkowy budyń Dodano do
  • 30 g Truskawkowy białko lub słodzik Dodano do
  • 50 ml woda Dodano do

Śmietankowa warstwa

  • 250 ml bita śmietana Dodano do
  • 1 bal usztywniacz do bitej śmietany Dodano do
  • 100 g Delikatny twaróg Dodano do
  • 1 bal Cukier waniliowy Dodano do

Na górę

  • 40 g czekolada Dodano do
  • 2 łyżeczka mleko Dodano do
  • Truskawka Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Rozłóżemy herbatniki na dnie formy (średnica 20cm).

2. Krok

Truskawki blendujemy za pomocą blendera ręcznego. Proszek do budyniu i białko mieszamy w wodzie. Dodajemy do puree truskawkowego i gotujemy do zgęstnienia. Gotową masę truskawkową nakładamy na ciasteczka.

3. Krok

Ubijamy śmietanę z mikserem. Ser mieszamy z cukrem i śmietaną. Nakładamy na warstwę truskawkową.

4. Krok

Na górę kładziemy pozostałe ciasteczka.

5. Krok

Czekoladę z mlekiem rozpuszczamy w mikrofalówce (30sek.). Mieszamy i polewamy na powierzchnię ciasta.

6. Krok

Na koniec możemy ozdobić liofilizowanymi i świeżymi truskawkami. Przed podawaniem ciasto powinno schłodzić się w lodówce, najlepiej przez noc.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy