REKLAMA
Ciasto z truskawkami i budyniem
Musisz to wypróbować. Truskawkowy przysmak. Sezon truskawkowy jest tuż za rogiem, więc się przygotuj.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
Składniki
- 150 g ciasteczka maślane
Warstwa truskawkowa
- 300 g świeże truskawki
- 1 szt Truskawkowy budyń
- 30 g Truskawkowy białko lub słodzik
- 50 ml woda
Śmietankowa warstwa
- 250 ml bita śmietana
- 1 bal usztywniacz do bitej śmietany
- 100 g Delikatny twaróg
- 1 bal Cukier waniliowy
Na górę
- 40 g czekolada
- 2 łyżeczka mleko
- Truskawka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Rozłóżemy herbatniki na dnie formy (średnica 20cm).
2. Krok
Truskawki blendujemy za pomocą blendera ręcznego. Proszek do budyniu i białko mieszamy w wodzie. Dodajemy do puree truskawkowego i gotujemy do zgęstnienia. Gotową masę truskawkową nakładamy na ciasteczka.
3. Krok
Ubijamy śmietanę z mikserem. Ser mieszamy z cukrem i śmietaną. Nakładamy na warstwę truskawkową.
4. Krok
Na górę kładziemy pozostałe ciasteczka.
5. Krok
Czekoladę z mlekiem rozpuszczamy w mikrofalówce (30sek.). Mieszamy i polewamy na powierzchnię ciasta.
6. Krok
Na koniec możemy ozdobić liofilizowanymi i świeżymi truskawkami. Przed podawaniem ciasto powinno schłodzić się w lodówce, najlepiej przez noc.