REKLAMA
Ciasto z cukinii
REKLAMA
Składniki
porcje
12
Ciasto
- 350 g starta cukinia
- 300 g mąka orkiszowa
- 150 g cukier kryształ
- 2 szt jajko
- 150 ml Olej może być także kokosowy
- 1 łyżeczka Proszek do pieczenia
- 1 łyżeczka Soda bikarbona
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- 50 ml mleko
Na ganache
- 200 g czekolada
- 200 ml śmietana do ubijania
- mielony Orzeszki ziemne
Do ozdób
- a Liofilizowane maliny płatki migdałowe
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
Dynię mieszamy z mokrymi składnikami, do których stopniowo dodajemy te suche. Dokładnie mieszamy i wkładamy do blachy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 20 x 20 cm i pieczemy przez 35 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu i ostudzeniu nakładamy ganache, które przygotowujemy w ten sposób, że pokruszoną czekoladę zalewamy gorącą śmietanką. Po 3 minutach mieszamy i dodajemy rozgniecione orzeszki ziemne.