REKLAMA

Źródło: Mallivan from Getty Images

Ciasto orzechowe na tort

To ciasto jest idealne dla wszystkich, którzy kochają smak orzechów. Jest łatwe do przygotowania i doskonale nadaje się do pieczenia tortów i deserów.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 200 g Ciasteczka Dodano do
  • 150 g Orzech Dodano do
  • 100 g Olej Dodano do
  • 100 g Olej Dodano do
  • 100 g Cukier Dodano do
  • 1 kawałek duże jajko Dodano do
  • 1 łyżeczka Proszek do pieczenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i przygotuj formę do ciasta.

2. Krok

W misce wymieszaj mąkę z mielonymi orzechami i proszkiem do pieczenia.

3. Krok

W innym naczyniu ubij masło z cukrem do piany. Dodaj jajko i ubijaj dalej.

4. Krok

Stopniowo dodawaj suchą mieszankę do miski z masłem i mieszaj, aż powstanie jednolite ciasto.

5. Krok

Przenieś często do przygotowanej formy i piecz w piekarniku około 45 minut, lub dopóki nie jest pięknie złotobrązowy.

6. Krok

Po wyjęciu z piekarnika pozwól, aby ciasto orzechowe całkowicie ostygło, zanim zaczniesz je wypełniać.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy