REKLAMA
Źródło: Mallivan from Getty Images
Ciasto orzechowe na tort
To ciasto jest idealne dla wszystkich, którzy kochają smak orzechów. Jest łatwe do przygotowania i doskonale nadaje się do pieczenia tortów i deserów.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 200 g Ciasteczka
- 150 g Orzech
- 100 g Olej
- 100 g Olej
- 100 g Cukier
- 1 kawałek duże jajko
- 1 łyżeczka Proszek do pieczenia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i przygotuj formę do ciasta.
2. Krok
W misce wymieszaj mąkę z mielonymi orzechami i proszkiem do pieczenia.
3. Krok
W innym naczyniu ubij masło z cukrem do piany. Dodaj jajko i ubijaj dalej.
4. Krok
Stopniowo dodawaj suchą mieszankę do miski z masłem i mieszaj, aż powstanie jednolite ciasto.
5. Krok
Przenieś często do przygotowanej formy i piecz w piekarniku około 45 minut, lub dopóki nie jest pięknie złotobrązowy.
6. Krok
Po wyjęciu z piekarnika pozwól, aby ciasto orzechowe całkowicie ostygło, zanim zaczniesz je wypełniać.