REKLAMA

Źródło: Mallivan from Getty Images

Ciasto orzechowe na tort

To ciasto jest idealne dla wszystkich, którzy kochają smak orzechów. Jest łatwe do przygotowania i doskonale nadaje się do pieczenia tortów i deserów.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 200 g Ciasteczka Dodano do
  • 150 g Orzech Dodano do
  • 100 g Olej Dodano do
  • 100 g Olej Dodano do
  • 100 g Cukier Dodano do
  • 1 kawałek duże jajko Dodano do
  • 1 łyżeczka Proszek do pieczenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i przygotuj formę do ciasta.

2. Krok

W misce wymieszaj mąkę z mielonymi orzechami i proszkiem do pieczenia.

3. Krok

W innym naczyniu ubij masło z cukrem do piany. Dodaj jajko i ubijaj dalej.

4. Krok

Stopniowo dodawaj suchą mieszankę do miski z masłem i mieszaj, aż powstanie jednolite ciasto.

5. Krok

Przenieś często do przygotowanej formy i piecz w piekarniku około 45 minut, lub dopóki nie jest pięknie złotobrązowy.

6. Krok

Po wyjęciu z piekarnika pozwól, aby ciasto orzechowe całkowicie ostygło, zanim zaczniesz je wypełniać.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

468 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy