REKLAMA

Źródło: alenaozerova from Canva

Ciasto na pierogi

Delikatne i elastyczne ciasto, idealne do przygotowania pierogów. Ten przepis jest prosty w przygotowaniu i wymaga tylko podstawowych składników.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 1 szt Drożdże Dodano do
  • 2 łyżeczki cukier Dodano do
  • 1 łyżeczka Sól Dodano do
  • 300 ml woda Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

W dużej misce wymieszaj wszystkie suche składniki.

2. Krok

Dodaj drożdże i wodę, a następnie zagnieć ciasto do gładkości.

3. Krok

Przykryj miskę z ciastem i pozostaw w ciepłym miejscu na około godzinę, aż ciasto podwoi swoją objemność.

4. Krok

Po wyrośnięciu ciasto wymieszaj i możesz go używać do przygotowania ciastek.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy