REKLAMA
Źródło: alenaozerova from Canva
Ciasto na pierogi
Delikatne i elastyczne ciasto, idealne do przygotowania pierogów. Ten przepis jest prosty w przygotowaniu i wymaga tylko podstawowych składników.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g mąka zwykła specjalna
- 1 szt Drożdże
- 2 łyżeczki cukier
- 1 łyżeczka Sól
- 300 ml woda
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
W dużej misce wymieszaj wszystkie suche składniki.
2. Krok
Dodaj drożdże i wodę, a następnie zagnieć ciasto do gładkości.
3. Krok
Przykryj miskę z ciastem i pozostaw w ciepłym miejscu na około godzinę, aż ciasto podwoi swoją objemność.
4. Krok
Po wyrośnięciu ciasto wymieszaj i możesz go używać do przygotowania ciastek.