REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/rZ8UEQW9iBwXCxO0byAK/0a61ca0253ffcf28a830c5e4af4341.jpeg)
Ciasto na naleśniki na słodko
Doskonałe ciasto na naleśniki, jak we Francji.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 2 duże jajka
- 0.8 kubek mleko pełne
- 1⁄2 kubek woda
- 1 kubek mąka samozbrylająca
- 21⁄2 łyżka stołowa cukier kryształ
- 1 łyżeczka wanilia
- 3 łyżka stołowa roztopione masło
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Jajka, mleko, wodę, mąkę, cukier i wanilię razem umieścimy w mikserze. W mikserze miksujemy gładkie ciasto. Dobrze jest użyć miksera, aby nie było żadnych grudek w cieście.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/rZ8UEQW9iBwXCxO0byAK/888dc82251d0fce4f2a179db8f1e71.jpeg)
Źródło: Youtube
2. Krok
Podgrzewamy naleśnikarnię i smarujemy ją roztopionym masłem. Wlewamy ciasto za pomocą miarki, używamy miarki, aby nasze naleśniki były takie same. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/rZ8UEQW9iBwXCxO0byAK/bd7e778a1bb88bff639380df3a1399.png)
Źródło: Youtube
3. Krok
Gotowe naleśniki doprawiamy dżemem lub używamy nutelli i świeżych owoców.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/rZ8UEQW9iBwXCxO0byAK/584513b65dd6a3781a64bc751c5a10.jpeg)
Źródło: Youtube