REKLAMA
Źródło: LauriPatterson from Getty Images Signature
Ciasto czekoladowo-orzechowe bez mąki
To ciasto jest świetnym rozwiązaniem dla wszystkich, którzy mają nietolerancję na gluten. Jest pełne smaku i nikt by nie powiedział, że nie zawiera mąki.
REKLAMA
Składniki
porcje
12
- 200 g orzechy mielone
- 200 g Ciemna czekolada
- 100 g masło
- 4 szt jajka
- 150 g cukier
- 1 łyżeczka Proszek do pieczenia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Rozpuszczamy czekoladę z masłem w kąpieli wodnej.
2. Krok
Ubijamy jajka z cukrem do piany.
3. Krok
Wymieszamy orzechy z proszkiem do pieczenia.
4. Krok
Dodajemy rozpuszczoną czekoladę do jajek i mieszamy.
5. Krok
Następnie dodajemy orzechy i dokładnie mieszamy.
6. Krok
Ciasto wylewamy do formy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez około 40 minut.
7. Krok
Po ostygnięciu ciasto można polać czekoladą i udekorować orzechami.