REKLAMA

Źródło: LauriPatterson from Getty Images Signature

Ciasto czekoladowo-orzechowe bez mąki

To ciasto jest świetnym rozwiązaniem dla wszystkich, którzy mają nietolerancję na gluten. Jest pełne smaku i nikt by nie powiedział, że nie zawiera mąki.

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 200 g orzechy mielone Dodano do
  • 200 g Ciemna czekolada Dodano do
  • 100 g masło Dodano do
  • 4 szt jajka Dodano do
  • 150 g cukier Dodano do
  • 1 łyżeczka Proszek do pieczenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozpuszczamy czekoladę z masłem w kąpieli wodnej.

2. Krok

Ubijamy jajka z cukrem do piany.

3. Krok

Wymieszamy orzechy z proszkiem do pieczenia.

4. Krok

Dodajemy rozpuszczoną czekoladę do jajek i mieszamy.

5. Krok

Następnie dodajemy orzechy i dokładnie mieszamy.

6. Krok

Ciasto wylewamy do formy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez około 40 minut.

7. Krok

Po ostygnięciu ciasto można polać czekoladą i udekorować orzechami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy