REKLAMA

Źródło: didoi from Getty Images

Ciasto buraczane

Świetny przepis na ciasto z buraków, które jest jednocześnie słodkie i świeże.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 300 g Surowy burak Dodano do
  • 200 g Mąka razowa Dodano do
  • 100 g Olej roślinny Dodano do
  • 250 g Miód lub syrop z agawy Dodano do
  • 3 szt jajka Dodano do
  • 1 bal Proszek do pieczenia Dodano do
  • 1 łyżeczka Cynamon Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
  • cukier puder Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Ważne jest, aby dokładnie umyć buraki przed gotowaniem. Następnie zetrzyj je na drobnej tarce. Najlepiej użyć tarki z małymi otworami.

2. Krok

W misce wymieszaj buraki z olejem i miodem lub syropem z agawy.

3. Krok

Następnie dodaj jajka i wymieszaj.

4. Krok

W innej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i szczyptę soli.

5. Krok

Stopniowo dodawaj suche składniki do buraków i jajek i dokładnie wymieszaj.

6. Krok

Wlać ciasto do formy.

7. Krok

7.Piec ciasto buraczane przez 40 - 45 minut w temperaturze 180 stopni.

8. Krok

Przed podaniem posyp ciasto buraczane cukrem pudrem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy