REKLAMA

Źródło: didoi from Getty Images

Ciasto buraczane

Świetny przepis na ciasto z buraków, które jest jednocześnie słodkie i świeże.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 300 g Surowy burak Dodano do
  • 200 g Mąka razowa Dodano do
  • 100 g Olej roślinny Dodano do
  • 250 g Miód lub syrop z agawy Dodano do
  • 3 szt jajka Dodano do
  • 1 bal Proszek do pieczenia Dodano do
  • 1 łyżeczka Cynamon Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
  • cukier puder Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Ważne jest, aby dokładnie umyć buraki przed gotowaniem. Następnie zetrzyj je na drobnej tarce. Najlepiej użyć tarki z małymi otworami.

2. Krok

W misce wymieszaj buraki z olejem i miodem lub syropem z agawy.

3. Krok

Następnie dodaj jajka i wymieszaj.

4. Krok

W innej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i szczyptę soli.

5. Krok

Stopniowo dodawaj suche składniki do buraków i jajek i dokładnie wymieszaj.

6. Krok

Wlać ciasto do formy.

7. Krok

7.Piec ciasto buraczane przez 40 - 45 minut w temperaturze 180 stopni.

8. Krok

Przed podaniem posyp ciasto buraczane cukrem pudrem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy