REKLAMA
Ciastka z kawałkami czekolady
Ciasteczka z orzechami i czekoladą
REKLAMA
Składniki
porcje
15
- 1 jajko
- 40 g cukier brązowy
- 40 g cukier
- 130 g zmiękczone masło
- 160 g mąka zwykła specjalna
- 2 łyżki Proszku do budyniu
- 1⁄2 łyżki Soda bikarbona herbata
- 1⁄2 łyżeczka proszek do pieczenia
- szczypta soli
- 100 g Użyłam migdałów zamiast rozdrobnionych orzechów
- 100 g Gorąca czekolada
- 50 g czekolada mleczna
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
50 min.
1. Krok
Procedura:
2. Krok
Jajko mieszamy z cukrem.
3. Krok
Dodajemy masło, sodę oczyszczoną, sól, proszek do pieczenia i proszek do budyniu.
4. Krok
Następnie dodajemy mąkę i ubijamy to mikserem.
5. Krok
Na koniec dodajemy orzechy i czekoladę i mieszamy to ręcznie.
6. Krok
Ciasto odstawiamy na 30 minut do lodówki.
7. Krok
Za pomocą łyżki formujemy kulki, które kładziemy na papier do pieczenia, daleko od siebie.
8. Krok
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy na 180/9-12 minut do złocone.
9. Krok
Smacznego!😉