REKLAMA

Źródło: chas53 from Getty Images

Ciastka orzechowe

Przepis na pyszne ciasteczka orzechowe. Najbardziej uwielbiam w nich pyszny smak masła orzechowego i ich miękką, chrupiącą konsystencję.

REKLAMA

Składniki

porcje
24
  • 200 g Masło orzechowe Dodano do
  • 120 g Cukier Dodano do
  • 1 Kawałek jajko Dodano do
  • 1 łyżka Proszek do pieczenia Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
  • 100 g Zwykła mąka Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza i wyłóż blachę papierem do pieczenia.

2. Krok

W dużej misce wymieszaj masło orzechowe, cukier, jajko i proszek do pieczenia. Składniki te stanowią podstawę ciasteczek i ważne jest, aby były dobrze wymieszane.

3. Krok

Dodaj mąkę i szczyptę soli i ponownie dobrze wymieszaj.

4. Krok

Uformuj z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego i umieść je na blasze do pieczenia. Pamiętaj, aby pozostawić dużo miejsca między kulkami, ponieważ podczas pieczenia nieco się rozciągną.

5. Krok

Piec przez około 10-12 minut lub do momentu, gdy ciastka będą złotobrązowe.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy