REKLAMA

Źródło: chas53 from Getty Images

Ciastka orzechowe

Przepis na pyszne ciasteczka orzechowe. Najbardziej uwielbiam w nich pyszny smak masła orzechowego i ich miękką, chrupiącą konsystencję.

REKLAMA

Składniki

porcje
24
  • 200 g Masło orzechowe Dodano do
  • 120 g Cukier Dodano do
  • 1 Kawałek jajko Dodano do
  • 1 łyżka Proszek do pieczenia Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
  • 100 g Zwykła mąka Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza i wyłóż blachę papierem do pieczenia.

2. Krok

W dużej misce wymieszaj masło orzechowe, cukier, jajko i proszek do pieczenia. Składniki te stanowią podstawę ciasteczek i ważne jest, aby były dobrze wymieszane.

3. Krok

Dodaj mąkę i szczyptę soli i ponownie dobrze wymieszaj.

4. Krok

Uformuj z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego i umieść je na blasze do pieczenia. Pamiętaj, aby pozostawić dużo miejsca między kulkami, ponieważ podczas pieczenia nieco się rozciągną.

5. Krok

Piec przez około 10-12 minut lub do momentu, gdy ciastka będą złotobrązowe.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy