REKLAMA

Źródło: Pixabay

Ciastka bezglutenowe

Wypróbuj ten przepis na pyszne i łatwe w przygotowaniu ciasteczka bezglutenowe. Są one idealne nie tylko dla osób z celiakią, ale także dla tych, którzy starają się ograniczyć spożycie glutenu w swojej diecie.

REKLAMA

Składniki

porcje
20
  • 200 gramy Mąka bezglutenowa Dodano do
  • 100 g Cukier puder Dodano do
  • 1 kawałek jajko Dodano do
  • 100 gramy Masło Dodano do
  • 12 kawałek Proszek do pieczenia Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
  • cukier waniliowy Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Ubij masło z cukrem na pianę.

2. Krok

Dodaj jajko i kontynuuj ubijanie.

3. Krok

Powoli dodawaj mąkę bezglutenową wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. W razie potrzeby dodaj odrobinę wody, aby ciasto lepiej się połączyło.

4. Krok

Odstaw ciasto na co najmniej pół godziny do lodówki.

5. Krok

Rozwałkuj ciasto na posypanej mąką stolnicy na grubość ok. 1 cm i wytnij różne kształty herbatników za pomocą foremek do ciastek.

6. Krok

Piecz bezglutenowe ciasteczka w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 10-15 minut lub do momentu, gdy zaczną brązowieć na brzegach.

7. Krok

Niech ostygną po upieczeniu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy