Źródło: Youtube
Ciasteczka na Halloween
Te upiorne ciasteczka z pająkami zachwycą wszystkie dzieci w Halloween. Postępuj zgodnie z naszym prostym przepisem i uzyskaj pomysły na smaczne dekoracje.
Składniki
Składniki
- 150 g zmiękczone masło
- 50 g semolina cukier
- 100 g cukier brązowy
- 1 Łyżeczka esencja waniliowa
- 1 duże jajko
- 250 g mąka samozbrylająca
- 1 Łyżeczka proszek do pieczenia
- 100 g Kawałki gorzkiej czekolady
Dekorowanie
- 60 g Rozpuszczona gorąca czekolada
- 60 g Cukier puder zmieszany z 2 łyżkami wody
- 40 szt Kulki czekoladowe Maltesers
Najnowsze ulotki
Procedura
Rozgrzej piekarnik do 180 C i przygotuj blachy do pieczenia, wykładając je papierem do pieczenia i smarując masłem. Odstaw je na bok.
Ubijaj masło z cukrem, aż powstanie puszysta masa. Następnie dodać ekstrakt waniliowy i jajka. Ubijaj mieszaninę, aż będzie dobrze połączona.
Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia do mokrej mieszanki. Mieszaj, aż uzyskasz sztywne ciasto na ciasteczka.
Teraz dodaj kawałki czekolady i dodaj je do ciasta.
Podziel ciasto na 20 małych kulek i umieść je na blachach do pieczenia w równych odstępach.
Użyj dłoni, aby spłaszczyć kulki z ciasta na ciasteczka.
Teraz pozwól ciasteczkom piec się przez 10-12 minut. Wyjmij je, gdy zobaczysz, że rogi ciastek brązowieją.
Pozostaw ciastka do ostygnięcia na 10 minut. Po ostygnięciu przenieść je na kratkę i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Aby udekorować ciasteczka na Halloween, wlej roztopioną czekoladę do woreczka cukierniczego i użyj czekoladowych kulek Maltesers i roztopionej czekolady do stworzenia pająków. Użyj lukru, aby zrobić białe kropki na oczy pająków.