REKLAMA

Ciasteczka cake pops

Cake pops małe, słodkie i kolorowe kulki ciasta, które można podać na każdą okazję. Nadają się na przyjęcia urodzinowe, wesela czy chrzciny. Są łatwe do przygotowania i mogą być ozdobą każdej imprezy.

REKLAMA

Składniki

porcje
20
  • 200 g biszkoptów Dodano do
  • 3 łyżki mąki Dodano do
  • 150 g serka homogenizowanego Dodano do
  • 150 g białej czekolady Dodano do
  • kolorowe cukrowe posypki do dekoracji Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozkrusz biszkopty w malakserze lub w worku foliowym przy użyciu wałka.

2. Krok

Dodaj mąkę i serek homogenizowany, wymieszaj do połączenia składników.

3. Krok

Formuj małe kulki, o średnicy około 3 cm.

4. Krok

Wstaw kulki na 30 minut do zamrażalnika.

5. Krok

W międzyczas rozpuść w kąpieli wodnej białą czekoladę.

6. Krok

Włóż patyczki do kulek biszkoptowych.

7. Krok

Zanurz każdą kulkę w czekoladzie.

8. Krok

Posyp cukrowymi posypkami na górze kulki.

9. Krok

Odkładaj na folię aluminiową i chłodź w lodówce przez minimum 20 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy