REKLAMA
Ciasteczka cake pops
Cake pops małe, słodkie i kolorowe kulki ciasta, które można podać na każdą okazję. Nadają się na przyjęcia urodzinowe, wesela czy chrzciny. Są łatwe do przygotowania i mogą być ozdobą każdej imprezy.
REKLAMA
Składniki
porcje
20
- 200 g biszkoptów
- 3 łyżki mąki
- 150 g serka homogenizowanego
- 150 g białej czekolady
- kolorowe cukrowe posypki do dekoracji
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Rozkrusz biszkopty w malakserze lub w worku foliowym przy użyciu wałka.
2. Krok
Dodaj mąkę i serek homogenizowany, wymieszaj do połączenia składników.
3. Krok
Formuj małe kulki, o średnicy około 3 cm.
4. Krok
Wstaw kulki na 30 minut do zamrażalnika.
5. Krok
W międzyczas rozpuść w kąpieli wodnej białą czekoladę.
6. Krok
Włóż patyczki do kulek biszkoptowych.
7. Krok
Zanurz każdą kulkę w czekoladzie.
8. Krok
Posyp cukrowymi posypkami na górze kulki.
9. Krok
Odkładaj na folię aluminiową i chłodź w lodówce przez minimum 20 minut.