REKLAMA

Churros

Churros to popularne w Hiszpanii i Ameryce Łacińskiej ciasta smażone, które są podawane z cukrem pudrem lub kremem czekoladowym.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 1 szkło mąki pszennej Dodano do
  • 1 łyżeczka cukier kryształ Dodano do
  • 14 łyżeczki sól Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
  • Cukier puder lub krem czekoladowy do podania Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

W rondelku zagotuj wodę, mleko, cukier i sól.

2. Krok

Kiedy mieszanka zacznie się gotować, dodaj mąkę i mieszaj do połączenia składników.

3. Krok

Odstaw z ognia i dodaj jajko, mieszając do połączenia składników.

4. Krok

Wlej olej do głębokiego garnka i rozgrzej go do 180 stopni Celsjusza.

5. Krok

Włóż ciasto do szprycy z końcówką do nabijania roślin i nabijaj ciasto do oleju, tworząc kształt churros. Smaż przez około 2 minuty z każdej strony, aż będą złociste.

6. Krok

Osącz na ręczniku papierowym i posyp cukrem pudrem lub podawaj z kremem czekoladowym.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy