REKLAMA
Churros
Churros to popularne w Hiszpanii i Ameryce Łacińskiej ciasta smażone, które są podawane z cukrem pudrem lub kremem czekoladowym.
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 1 szkło mąki pszennej
- 1 łyżeczka cukier kryształ
- 1⁄4 łyżeczki sól
- 1 jajko
- Cukier puder lub krem czekoladowy do podania
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
W rondelku zagotuj wodę, mleko, cukier i sól.
2. Krok
Kiedy mieszanka zacznie się gotować, dodaj mąkę i mieszaj do połączenia składników.
3. Krok
Odstaw z ognia i dodaj jajko, mieszając do połączenia składników.
4. Krok
Wlej olej do głębokiego garnka i rozgrzej go do 180 stopni Celsjusza.
5. Krok
Włóż ciasto do szprycy z końcówką do nabijania roślin i nabijaj ciasto do oleju, tworząc kształt churros. Smaż przez około 2 minuty z każdej strony, aż będą złociste.
6. Krok
Osącz na ręczniku papierowym i posyp cukrem pudrem lub podawaj z kremem czekoladowym.