REKLAMA

Źródło: Isuhi from Getty Images

Choinka z Nutellą

Choinka z Nutellą to niezapomniany i pyszny deser świąteczny, który może również stanowić piękną dekorację na świątecznym stole.

REKLAMA

Składniki

porcje
10

Ciasto

  • 2 pakiet ciasto francuskie Dodano do
  • 4 Łyżka stołowa Nutella Dodano do

Sposób przygotowania

  • 1 Łyżka stołowa jajko Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.

2. Krok

Rozwijamy ciasto francuskie i wycinamy z niego dwie identyczne choinki.

3. Krok

Posmaruj jedną część ciasta Nutellą, a następnie połóż na niej drugą.

4. Krok

Z ostrym nożem nacinamy ciasto, a następnie obracamy kawałki, aby drzewo miało kształt.

5. Krok

Posmarować wierzch jajkiem i piec przez 15-20 minut na złoty kolor.

6. Krok

Pozwól mu ostygnąć, a następnie podaj.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy