REKLAMA
Źródło: Isuhi from Getty Images
Choinka z Nutellą
Choinka z Nutellą to niezapomniany i pyszny deser świąteczny, który może również stanowić piękną dekorację na świątecznym stole.
REKLAMA
Składniki
porcje
10
Ciasto
- 2 pakiet ciasto francuskie
- 4 Łyżka stołowa Nutella
Sposób przygotowania
- 1 Łyżka stołowa jajko
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
50 min.
1. Krok
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
2. Krok
Rozwijamy ciasto francuskie i wycinamy z niego dwie identyczne choinki.
3. Krok
Posmaruj jedną część ciasta Nutellą, a następnie połóż na niej drugą.
4. Krok
Z ostrym nożem nacinamy ciasto, a następnie obracamy kawałki, aby drzewo miało kształt.
5. Krok
Posmarować wierzch jajkiem i piec przez 15-20 minut na złoty kolor.
6. Krok
Pozwól mu ostygnąć, a następnie podaj.