REKLAMA
Źródło: jabiru from Canva
Chińska zupa z kurczaka z kukurydzą
Bardzo często robię tę chińską zupę z kurczaka z kukurydzą, ponieważ jest szybka, łatwa i pyszna.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g kurczak
- 1 konzerva Kukurydza
- 1 kawałek The Onion
- 4 goździki Czosnek
- 1 kawałek marchewki
- 2 łyżki sos sojowy
- 1 chili Papryka (opcjonalnie)
- sól, pieprz
- olej
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Najpierw przygotuj warzywa. Pokrój cebulę na małe kawałki i zmiażdż czosnek.
2. Krok
Rozgrzej olej na patelni i dodaj cebulę oraz czosnek. Przykryć i smażyć na średnim ogniu przez około 10 minut, aż cebula będzie miękka.
3. Krok
Dodać kurczaka pokrojonego na kawałki i dusić do miękkości.
4. Krok
Dodaj kukurydzę, pokrojoną marchewkę i wlej 1 litr wody.
5. Krok
Doprowadzić do wrzenia, dodać sos sojowy i chili pokrojone w cienkie plasterki (jeśli używasz). Gotować jeszcze przez 15-20 minut, aż warzywa będą całkowicie miękkie.
6. Krok
Dopraw solą i pieprzem do smaku i zupa jest gotowa.