REKLAMA

Źródło: Canva

Carpaccio z buraków

Zdrowa i pyszna przystawka.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 2 średnie buraki Dodano do
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego Dodano do
  • 1 ząbek czosnku Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • ser feta lub parmezan Dodano do
  • posiekane orzechy Dodano do
  • posiekana natka pietruszki Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Buraki umyj i obierz.

2. Krok

Używając mandoliny lub specjalnej tarki do warzyw, cienko pokrój buraki.

3. Krok

W misce połącz oliwę, ocet balsamiczny, czosnek, sól i pieprz.

4. Krok

Układaj cienko pokrojone buraki na talerzu.

5. Krok

Polej przygotowanym sosem, posyp startym serem, orzechami i natką pietruszki.

6. Krok

Przed podaniem schłodzić w lodówce przez co najmniej 30 minut, aby smaki się połączyły.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy