REKLAMA

Źródło: Canva

Carpaccio z buraków

Zdrowa i pyszna przystawka.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 2 średnie buraki Dodano do
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego Dodano do
  • 1 ząbek czosnku Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • ser feta lub parmezan Dodano do
  • posiekane orzechy Dodano do
  • posiekana natka pietruszki Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Buraki umyj i obierz.

2. Krok

Używając mandoliny lub specjalnej tarki do warzyw, cienko pokrój buraki.

3. Krok

W misce połącz oliwę, ocet balsamiczny, czosnek, sól i pieprz.

4. Krok

Układaj cienko pokrojone buraki na talerzu.

5. Krok

Polej przygotowanym sosem, posyp startym serem, orzechami i natką pietruszki.

6. Krok

Przed podaniem schłodzić w lodówce przez co najmniej 30 minut, aby smaki się połączyły.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1110 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Kolacja

2013 przepisy

Deser

1521 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Bez pieczenia

184 przepisy

Słowacki

110 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy