REKLAMA
Źródło: Pixabay: ReinhardThrainer
Cała pieczona gęś
Cała pieczona gęś jest jednym z głównych elementów tradycyjnego stołu świątecznego. To wspaniałe zjawisko, kiedy pieczemy całą gęś naraz, co jest nie tylko spektakularne, ale też smaczne. Dobry przepis, który zachowuje oryginalne smaki, a mięso staje się jak najbardziej miękkie.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 1 wszystko Narzędzia
- 2 Oko cebula
- 1 gerezd czosnek
- 1 łyżka stołowa sól
- 1 łyżeczka Burak
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
180 min.
1. Krok
1. krok: Przygotowanie gęsi
2. Krok
Krok 2: Oczyszczenie cebuli i czosnku i włożenie ich do gęsi
3. Krok
Krok 3: Przyprawienie gęsi solą i pieprzem
4. Krok
Krok 4: Umieszczenie gęsi w piekarniku i pieczenie w 180 stopniach przez 3 godziny
5. Krok
Krok 5: Podawanie i krojenie gęsi