REKLAMA

Źródło: Pixabay: ReinhardThrainer

Cała pieczona gęś

Cała pieczona gęś jest jednym z głównych elementów tradycyjnego stołu świątecznego. To wspaniałe zjawisko, kiedy pieczemy całą gęś naraz, co jest nie tylko spektakularne, ale też smaczne. Dobry przepis, który zachowuje oryginalne smaki, a mięso staje się jak najbardziej miękkie.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 wszystko Narzędzia Dodano do
  • 2 Oko cebula Dodano do
  • 1 gerezd czosnek Dodano do
  • 1 łyżka stołowa sól Dodano do
  • 1 łyżeczka Burak Dodano do
REKLAMA

Procedura

180 min.
1. Krok

1. krok: Przygotowanie gęsi

2. Krok

Krok 2: Oczyszczenie cebuli i czosnku i włożenie ich do gęsi

3. Krok

Krok 3: Przyprawienie gęsi solą i pieprzem

4. Krok

Krok 4: Umieszczenie gęsi w piekarniku i pieczenie w 180 stopniach przez 3 godziny

5. Krok

Krok 5: Podawanie i krojenie gęsi

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy