REKLAMA
Burger przepis
Przepis na domowego hamburgera z mięsa mielonego.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 600 g mielona wołowina
- Sól i czarny pieprz z młynka
- 4 bułki do hamburgerów
- Sałatka
- olej
- plastry Ser cheddar
- Posiekany pomidor
- plastry Czerwona cebula na
- Bułka z majonezem
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Ugniataj mięso mielone rękami i podziel na 4 części.
2. Krok
Uformować placki szersze niż przekrój bułki (mięso skurczy się podczas smażenia).
3. Krok
Pokrój bułki i usmaż je na sucho.
4. Krok
Doprawić mięso solą i pieprzem. Smażyć z każdej strony na patelni z olejem przez 5-7 minut.
5. Krok
Pod koniec połóż 1-2 plasterki sera cheddar na mięsie, aby się rozpuściły.
6. Krok
Nadziewamy nim burgery.
7. Krok
Warstwy - bułka posmarowana majonezem - sałatka - mięso z serem - pomidory - cebula - bułka.
8. Krok
Podawać z frytkami, ketchupem lub innym dressingiem. Smacznego.