REKLAMA
Źródło: matrosskaxxx from Canva
Buraki z papryką
Ten prosty, ale wyjątkowo smaczny przepis zapewni Ci intensywne doznania smakowe. Buraki i papryka tworzą doskonałe połączenie, które doprawiamy czosnkiem, oliwą z oliwek oraz solą i pieprzem. Idealne na zimne dni.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 kg buraków
- 2 Sztuka dojrzałe czerwone papryki
- 3 zęby czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta czarnego pieprzu
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Oczyszcz buraki i paprykę. Buraki pokrój na małe kawałki, a paprykę w paski.
2. Krok
W dużym garnku ugotuj buraki do momentu, aż staną się miękkie. Powinno to zająć około 30-40 minut.
3. Krok
Podczas gdy buraki się gotują, na patelni podsmaż pokrojoną paprykę na oliwie z oliwek. Dodaj czosnek, sól i pieprz.
4. Krok
Gdy buraki będą już miękkie, dodaj do garnka paprykę z patelni. Wszystko razem duś na małym ogniu przez kolejne 10 minut.
5. Krok
Podawać gorące.