REKLAMA

Źródło: matrosskaxxx from Canva

Buraki z papryką

Ten prosty, ale wyjątkowo smaczny przepis zapewni Ci intensywne doznania smakowe. Buraki i papryka tworzą doskonałe połączenie, które doprawiamy czosnkiem, oliwą z oliwek oraz solą i pieprzem. Idealne na zimne dni.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg buraków Dodano do
  • 2 Sztuka dojrzałe czerwone papryki Dodano do
  • 3 zęby czosnku Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • 1 szczypta soli Dodano do
  • 1 szczypta czarnego pieprzu Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Oczyszcz buraki i paprykę. Buraki pokrój na małe kawałki, a paprykę w paski.

2. Krok

W dużym garnku ugotuj buraki do momentu, aż staną się miękkie. Powinno to zająć około 30-40 minut.

3. Krok

Podczas gdy buraki się gotują, na patelni podsmaż pokrojoną paprykę na oliwie z oliwek. Dodaj czosnek, sól i pieprz.

4. Krok

Gdy buraki będą już miękkie, dodaj do garnka paprykę z patelni. Wszystko razem duś na małym ogniu przez kolejne 10 minut.

5. Krok

Podawać gorące.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy