REKLAMA

Źródło: matrosskaxxx from Canva

Buraki z papryką

Ten prosty, ale wyjątkowo smaczny przepis zapewni Ci intensywne doznania smakowe. Buraki i papryka tworzą doskonałe połączenie, które doprawiamy czosnkiem, oliwą z oliwek oraz solą i pieprzem. Idealne na zimne dni.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg buraków Dodano do
  • 2 Sztuka dojrzałe czerwone papryki Dodano do
  • 3 zęby czosnku Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • 1 szczypta soli Dodano do
  • 1 szczypta czarnego pieprzu Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Oczyszcz buraki i paprykę. Buraki pokrój na małe kawałki, a paprykę w paski.

2. Krok

W dużym garnku ugotuj buraki do momentu, aż staną się miękkie. Powinno to zająć około 30-40 minut.

3. Krok

Podczas gdy buraki się gotują, na patelni podsmaż pokrojoną paprykę na oliwie z oliwek. Dodaj czosnek, sól i pieprz.

4. Krok

Gdy buraki będą już miękkie, dodaj do garnka paprykę z patelni. Wszystko razem duś na małym ogniu przez kolejne 10 minut.

5. Krok

Podawać gorące.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1105 przepisy

Kolacja

2009 przepisy

Ciastka

347 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

182 przepisy

Śniadanie

465 przepisy

Obiad

2153 przepisy