REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/CQmQozb8A6kbe4RELeeW/cf334c399536d476f487e2d165ca2b.jpeg)
Źródło: Olha_Afanasieva from Getty Images
Burak pieczony w folii w piekarniku
Pieczone buraki w folii to doskonały dodatek do dania głównego. Nie tylko świetnie smakuje, ale jest również bardzo zdrowe.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 szt Burak
- 4 Łyżki Oliwa z oliwek
- sól i pieprz do smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
2. Krok
Umyj, obierz i pokrój buraki na połówki.
3. Krok
Umieść każdego buraka na kawałku folii, skrop oliwą z oliwek, posól i popieprz.
4. Krok
Zamknij szczelnie folię i włóż do nagrzanego piekarnika.
5. Krok
Piec przez około 45 minut lub do miękkości.