REKLAMA
Źródło: FB: Čo uvaríme o to sa podelime
Bułka jabłkowa z twarożkiem
Pyszna bułka jabłkowa z twarożkiem i białkiem jajka na wierzchu.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 8 kawałek Rożkow
- 4 kawałek jabłka
- 200 g Twaróg
- 150 g Cukier
- 3 kawałek jajka
- 1 l mleko
- 150 g Masło
- Mielony cynamon
- cukier puder
- rodzynki
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Pokrój gnocchi na okrągłe kawałki i namocz je przez chwilę w mleku.
2. Krok
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce i wymieszać z cukrem i cynamonem.
3. Krok
Twarożek wymieszać z żółtkami i rodzynkami.
4. Krok
Umieść połowę bułek w natłuszczonym naczyniu do pieczenia.
5. Krok
Następnie dodaj warstwę jabłek, a na wierzchu masę twarogową.
6. Krok
Przykryj drugą połową bułek i piecz w piekarniku przez około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
7. Krok
Z białek ubić sztywną pianę, którą posmarować bułeczki przed końcem pieczenia. Piec przez około 5 - 10 minut.