REKLAMA
Budyn waniliowy
Domowy budyń waniliowy to prosty deser składający się z mleka, cukru i mieszanki do budyniu o smaku wanilii. Ten kremowy i delikatny deser można podawać z owocami, czekoladą lub innymi dodatkami do smaku.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 ml Mleko
- 60 g Cukier
- 1 szt budyń waniliowy
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Podgrzej mleko i cukier w garnku do wrzenia.
2. Krok
Wymieszaj mieszankę budyniu waniliowego z małą ilością mleka, mieszając, aż powstanie gładka pasta.
3. Krok
Wymieszaj pastę z mlekiem w garnku, mieszając cały czas.
4. Krok
Mieszaj mieszaninę na umiarkowanym ogniu, aż zgęstnieje.
5. Krok
Wylej puding na miskę lub do kieliszków i pozwól mu ostygnąć.
6. Krok
Podawaj deser zimny, ewentualnie udekorowany owocami lub czekoladą.