Źródło: FB: Proste przepisy na pyszne potrawy
Budyń jaglany jagodowo-malinowy
Delikatny i kremowy budyń jaglany z dodatkiem jagód i malin, idealny na zdrowe śniadanie lub lekki deser. Budyń jaglany jagodowo-malinowy jest łatwy do przygotowania i pełen naturalnych składników, które dodadzą energetycznego uderzenia do Twojego dnia.
Składniki
Baza
- 1 szkło kasza jaglana
- 3 Okulary woda
- 2 Okulary mleko roślinne
Owoce
- 1 szkło świeże maliny
- 1 szkło świeże jagody
- 1 Łyżka Miód
Najnowsze ulotki
Procedura
Ugotuj kaszę jaglaną: Wlej kaszę do garnka, dodaj 3 szklanki wody i gotuj na średnim ogniu przez około 15 minut, aż kasza wchłonie całą wodę.
Dodaj mleko roślinne: Zmniejsz ogień do minimum, dodaj mleko roślinne do garnka z kaszą jaglaną i gotuj, często mieszając, przez kolejne 10 minut.
Dodaj owoce: Dodaj maliny, jagody i miód do budyniu. Gotuj przez kolejne 5 minut, często mieszając, aż owoce zaczną puszcząć sok. Jeśli chcesz, zostaw niektóre owoce na ozdobę.
Podawaj: Podziel budyń jaglany jagodowo-malinowy między 4 miseczki. Ozdób resztą owoców i ciesz się zdrowym początkiem dnia.