REKLAMA

Źródło: vm2002 from Canva

Brownie ze słodkich ziemniaków

Uwielbiamy słodkie ziemniaki. Nie tylko świetnie sprawdzają się jako dodatek do dań, ale także jako dodatek do wypieków.

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 2 kawałek Słodkie ziemniaki Dodano do
  • 12 kubki Mąka migdałowa Dodano do
  • 12 kubki Kakao Dodano do
  • 14 kubki Syrop klonowy Dodano do
  • 14 kubki Olej kokosowy Dodano do
  • 2 kawałek duże jajka Dodano do
  • 1 łyżka Wanilia Dodano do
  • 12 łyżki Sól morska Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Zacznij od upieczenia słodkich ziemniaków. Możesz piec je w piekarniku w temperaturze 200°C przez 45 minut lub nawet w kuchence mikrofalowej, o ile zostaną odpowiednio nakłute widelcem i pieczone przez kolejne 8 do 10 minut.

2. Krok

Gdy ziemniaki będą gotowe, ostudź je, a następnie obierz i rozgnieć. Dodaj mąkę migdałową, kakao w proszku, syrop klonowy, olej kokosowy, jajka, wanilię i sól i dobrze wymieszaj.

3. Krok

Przygotuj głębokie naczynie do pieczenia, które wcześniej wyłożyłeś papierem do pieczenia, i wlej do niego masę.

4. Krok

Piec brownies w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20-30 minut.

5. Krok

Po wyjęciu z piekarnika, pozostaw ciasteczka do całkowitego ostygnięcia przed pokrojeniem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy