Źródło: vm2002 from Canva
Brownie ze słodkich ziemniaków
Uwielbiamy słodkie ziemniaki. Nie tylko świetnie sprawdzają się jako dodatek do dań, ale także jako dodatek do wypieków.
Składniki
- 2 kawałek Słodkie ziemniaki
- 1⁄2 kubki Mąka migdałowa
- 1⁄2 kubki Kakao
- 1⁄4 kubki Syrop klonowy
- 1⁄4 kubki Olej kokosowy
- 2 kawałek duże jajka
- 1 łyżka Wanilia
- 1⁄2 łyżki Sól morska
Najnowsze ulotki
Procedura
Zacznij od upieczenia słodkich ziemniaków. Możesz piec je w piekarniku w temperaturze 200°C przez 45 minut lub nawet w kuchence mikrofalowej, o ile zostaną odpowiednio nakłute widelcem i pieczone przez kolejne 8 do 10 minut.
Gdy ziemniaki będą gotowe, ostudź je, a następnie obierz i rozgnieć. Dodaj mąkę migdałową, kakao w proszku, syrop klonowy, olej kokosowy, jajka, wanilię i sól i dobrze wymieszaj.
Przygotuj głębokie naczynie do pieczenia, które wcześniej wyłożyłeś papierem do pieczenia, i wlej do niego masę.
Piec brownies w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20-30 minut.
Po wyjęciu z piekarnika, pozostaw ciasteczka do całkowitego ostygnięcia przed pokrojeniem.