Brownie z kremem czekoladowym
Brownie jako ciasto? Czy to na Walentynki czy na imprezę dla czekoladożercy :)
Składniki
Koszyk
- 100 g masło
- 200 g Trzcinowy cukier
- 150 g Gorąca czekolada
- 2 kawałek jajko
- 100 g mąka zwykła specjalna
- 30 g kakao
Krem
- 250 g serek śmietankowy
- 50 g Gorąca czekolada
- 50 g cukier puder
Najnowsze ulotki
Procedura
Masło rozpuszczamy (możemy na kuchence lub w mikrofalówce). Dodajemy cukier i ponownie podgrzewamy, ja dałem na 60 sekund do mikrofalówki. Następnie dodajemy pokrojoną czekoladę i mieszamy, aż się rozpuści. Następnie dodajemy jajka po jednym. Na koniec przesiewamy mąkę z kakao i mieszamy. Ciasto wlewamy do mniejszej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 175 stopni przez 30 minut. Po upieczeniu pozostawiamy do ostygnięcia przez co najmniej pół godziny.
Serek kremowy ubijamy i mieszamy z cukrem. Czekoladę roztapiamy. Łyżkę serka kremowego dodajemy do czekolady i mieszamy, aby się ładnie połączyły. Stopniowo mieszamy po łyżkach, aż obie mieszanki się połączą. Mieszamy gładki krem, który napełniamy do rękawa cukierniczego. Górę brownies dekorujemy kremem i podajemy.