REKLAMA
Brownie z kakao

Brownie z kakao

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 320 g Czekolady najlepiej powyżej 70% (ja daję mix) Dodano do
  • 220 g masło Dodano do
  • 3 jajko Dodano do
  • 250 g cukier kryształ Dodano do
  • 85 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Czekoladę razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

2. Krok

W kolejnej misce ubijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy.

3. Krok

Tej jajecznej mieszanki ostrożnie dodajemy do ostudzonej, rozpuszczonej czekolady - mieszamy i stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem.

4. Krok

Przełożyć ciasto do przygotowanej formy i piec. Powierzchnia powinna być błyszcząca, solidna - środek będzie miękki, nawet trochę płynny (następnie trochę zastygnie).

5. Krok

Kroimy tylko po ostygnięciu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy