REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/IG98rtqm7HFtrq2B3HF1/5e2dd17757a29c86cf628d0a826a59.jpeg)
Brownie z kakao
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 320 g Czekolady najlepiej powyżej 70% (ja daję mix)
- 220 g masło
- 3 jajko
- 250 g cukier kryształ
- 85 g mąka zwykła specjalna
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Czekoladę razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
2. Krok
W kolejnej misce ubijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy.
3. Krok
Tej jajecznej mieszanki ostrożnie dodajemy do ostudzonej, rozpuszczonej czekolady - mieszamy i stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem.
4. Krok
Przełożyć ciasto do przygotowanej formy i piec. Powierzchnia powinna być błyszcząca, solidna - środek będzie miękki, nawet trochę płynny (następnie trochę zastygnie).
5. Krok
Kroimy tylko po ostygnięciu.