REKLAMA
Boeuf strogonow
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1⁄2 kg polędwica wołowa
- 250 g grzybek
- 1 The Onion
- 2 ząbki czosnek
- olej słonecznikowy
- 1 łyżka stołowa mąka samozbrylająca
- 180 ml krem do gotowania
- 2 łyżki Musztarda
- Pietruszka
- 100 ml bulion wołowy
- makaron
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
50 min.
1. Krok
Na patelni rozgrzejemy olej i podsmażamy pokrojone mięso na kawałki. Gdy będzie gotowe, wyjmujemy je na talerz i zostawiamy do odpoczynku. Na resztkach tłuszczu na patelni podsmażamy cebulę na złoto, a potem dodajemy także przeciśnięty czosnek i mieszamy, aby się nie przypalił. Następnie dodajemy masło i pokrojone pieczarki. Podsmażamy chwilę i zalewamy ciepłym bulionem.
2. Krok
Dodajemy do mieszanki mięso, które odpoczywało, musztardę, natkę pietruszki i dusimy. Pod koniec gotowania, gdy mięso się rozpada, dodajemy śmietanę do gotowania z łyżką mąki. Doprawiamy solą i przyprawami i podajemy z ugotowanymi makaronem.