REKLAMA

Boeuf strogonow

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 12 kg polędwica wołowa Dodano do
  • 250 g grzybek Dodano do
  • 1 The Onion Dodano do
  • 2 ząbki czosnek Dodano do
  • olej słonecznikowy Dodano do
  • 1 łyżka stołowa mąka samozbrylająca Dodano do
  • 180 ml krem do gotowania Dodano do
  • 2 łyżki Musztarda Dodano do
  • Pietruszka Dodano do
  • 100 ml bulion wołowy Dodano do
  • makaron Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Na patelni rozgrzejemy olej i podsmażamy pokrojone mięso na kawałki. Gdy będzie gotowe, wyjmujemy je na talerz i zostawiamy do odpoczynku. Na resztkach tłuszczu na patelni podsmażamy cebulę na złoto, a potem dodajemy także przeciśnięty czosnek i mieszamy, aby się nie przypalił. Następnie dodajemy masło i pokrojone pieczarki. Podsmażamy chwilę i zalewamy ciepłym bulionem.

2. Krok

Dodajemy do mieszanki mięso, które odpoczywało, musztardę, natkę pietruszki i dusimy. Pod koniec gotowania, gdy mięso się rozpada, dodajemy śmietanę do gotowania z łyżką mąki. Doprawiamy solą i przyprawami i podajemy z ugotowanymi makaronem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy