REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/hvAjO1UXZ6P4YjDzfwiw/0e0059a2531ce8440337c7059e51e3.jpeg)
Błyskawiczne tiramisu bez jajek
Tiramisu bez jajek, które jednak ma równie pyszny smak.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 200 g długie ciastka
- 250 g mascarpone
- 400 g jogurt biały
- 1 filiżanka espresso
- 4 łyżka stołowa Miód
- kakao
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
240 min.
1. Krok
Zaczynamy przygotowywanie kremu do tiramisu. W misce ubijamy mascarpone, jogurt i miód. Krem możemy na razie odstawić na bok.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/hvAjO1UXZ6P4YjDzfwiw/91966968394c5cbaa3640e160461fd.png)
Źródło: Youtube
2. Krok
Ugotujemy espresso lub użyjemy kawy rozpuszczalnej. Biszkopty cukiernicze z jednej strony maczamy w kawie i kładziemy je na płaskiej powierzchni.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/hvAjO1UXZ6P4YjDzfwiw/41df9ff69ba4409be0c91e6417be92.png)
Źródło: Youtube
3. Krok
Biszkopty można układać obok siebie w formę. Na namoczone biszkopty nałożymy część kremu. Umieścimy drugą warstwę biszkoptów i znów krem.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/hvAjO1UXZ6P4YjDzfwiw/b7b45caba8fc66a1de264025a591f3.png)
Źródło: Youtube
4. Krok
Przesiewamy kakao przez sito na górną warstwę kremu. W ten sposób dekorujemy tiramisu. Deser umieszczamy jeszcze co najmniej na 2 godziny w lodówce.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/hvAjO1UXZ6P4YjDzfwiw/5b40615de403a074695460b45e01c3.jpeg)
Źródło: Youtube