REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/p7pH_YZg9pI5gkuXAloG/142c991fe33e43c7c513b5774c2fe9.jpeg)
Źródło: Ryzhkov from Getty Images
Bitki ze Schabu
Tradycyjne polskie danie, które zawsze cieszy się popularnością. Bitki ze schabu, dobrze rozgotowane i dobrze doprawione, są prawdziwym komfortem dla kulinarnego podniebienia.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 Kawałki schabu
- 1 łyżeczka soli
- 1 sztuka cebula
- 2 zęby czosnku
- 2 łyżeczki mielonego pieprzu
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Przypraw schab. Schab dokładnie oczyść z tłuszczu, pokrój na bitki, posól i popieprz z obu stron.
2. Krok
Smaż bitki. Na patelni rozgrzej olej, dodaj drobno posiekaną cebulę i czosnek, smaż do momentu, aż cebula się zeszkli. Dodaj bitki ze schabu i smaż z obu stron do momentu aż będą miały złoty kolor.