REKLAMA

Źródło: Ryzhkov from Getty Images

Bitki ze Schabu

Tradycyjne polskie danie, które zawsze cieszy się popularnością. Bitki ze schabu, dobrze rozgotowane i dobrze doprawione, są prawdziwym komfortem dla kulinarnego podniebienia.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 Kawałki schabu Dodano do
  • 1 łyżeczka soli Dodano do
  • 1 sztuka cebula Dodano do
  • 2 zęby czosnku Dodano do
  • 2 łyżeczki mielonego pieprzu Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Przypraw schab. Schab dokładnie oczyść z tłuszczu, pokrój na bitki, posól i popieprz z obu stron.

2. Krok

Smaż bitki. Na patelni rozgrzej olej, dodaj drobno posiekaną cebulę i czosnek, smaż do momentu, aż cebula się zeszkli. Dodaj bitki ze schabu i smaż z obu stron do momentu aż będą miały złoty kolor.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy