REKLAMA

Źródło: Ryzhkov from Getty Images

Bitki ze Schabu

Tradycyjne polskie danie, które zawsze cieszy się popularnością. Bitki ze schabu, dobrze rozgotowane i dobrze doprawione, są prawdziwym komfortem dla kulinarnego podniebienia.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 Kawałki schabu Dodano do
  • 1 łyżeczka soli Dodano do
  • 1 sztuka cebula Dodano do
  • 2 zęby czosnku Dodano do
  • 2 łyżeczki mielonego pieprzu Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Przypraw schab. Schab dokładnie oczyść z tłuszczu, pokrój na bitki, posól i popieprz z obu stron.

2. Krok

Smaż bitki. Na patelni rozgrzej olej, dodaj drobno posiekaną cebulę i czosnek, smaż do momentu, aż cebula się zeszkli. Dodaj bitki ze schabu i smaż z obu stron do momentu aż będą miały złoty kolor.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy