REKLAMA
Biszkoptowy placek z budyniem

Biszkoptowy placek z budyniem

Prosty placek na blaszce z warstwą budyniu i polewą czekoladową

REKLAMA

Składniki

porcje
20

Biszkoptowe ciasto

  • 3 jajko Dodano do
  • 100 g Trzcinowy cukier Dodano do
  • 50 ml olej Dodano do
  • 200 ml mleko Dodano do
  • 250 g Gładka mąka orkiszowa Dodano do
  • 1 Pakiet proszek do pieczenia Dodano do

Krem budyń

  • 1 opakowanie Karmelowy budyń Dodano do
  • 400 ml mleko Dodano do
  • 25 g Cukier trzcinowy Dodano do
  • 200 g twaróg drobny Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Ubijemy jajka z cukrem do piany. Dodajemy olej i mleko. Na koniec dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.

2. Krok

Ciasto wylewamy na natłuszczoną i obsypaną mąką blaszkę (lub wyłożoną papierem do pieczenia).

3. Krok

Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut.

4. Krok

Z mleka, budyniu w proszku i cukru gotujemy gęsty budyń. Do nieco ostudzonego dodajemy twaróg.

5. Krok

W upieczonym biszkopcie robimy dziurki łyżką. Następnie rozsmarowujemy krem na wierzchu.

6. Krok

Budyniowy krem był w dość niskiej warstwie, dlatego możesz podwoić ilość kremu, jeśli chcesz go wyższego.

7. Krok

Na koniec ciasto można polać czekoladową polewą lub posypać kruszonką.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy