REKLAMA

Źródło: Pixabay

Biszkopt z rabarbarem

Przepis na babkę rabarbarową. Wspaniały deser pełen sezonowych letnich owoców, takich jak rabarbar.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 3 szt jajka Dodano do
  • 2 kubki mąka półgruboziarnista Dodano do
  • 1 kubek cukier puder Dodano do
  • 12 kubek mleko Dodano do
  • 12 kubek olej Dodano do
  • 1 proszek do pieczenia Dodano do
  • 600 g rabarbar Dodano do
  • 1 bal cukier waniliowy Dodano do
  • 1 sól Dodano do
  • 1 bal cukier cynamonowy Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Cukier razem z jajkami i olejem ubijamy mikserem do solidnej piany.

2. Krok

Stopniowo dodajemy mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

3. Krok

Wylać ubite gładkie ciasto na natłuszczony i wysypany mąką blachę.

4. Krok

Przygotuj rabarbar. Świeży rabarbar oczyść i pokrój na mniejsze kawałki.

5. Krok

Rozłożymy równomiernie na cieście i posypiemy cukrem waniliowym i cynamonowym.

6. Krok

Pieczemy ciasto na 180 stopni przez około 30 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy