REKLAMA

Źródło: Pixabay

Biszkopt z rabarbarem

Przepis na babkę rabarbarową. Wspaniały deser pełen sezonowych letnich owoców, takich jak rabarbar.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 3 szt jajka Dodano do
  • 2 kubki mąka półgruboziarnista Dodano do
  • 1 kubek cukier puder Dodano do
  • 12 kubek mleko Dodano do
  • 12 kubek olej Dodano do
  • 1 proszek do pieczenia Dodano do
  • 600 g rabarbar Dodano do
  • 1 bal cukier waniliowy Dodano do
  • 1 sól Dodano do
  • 1 bal cukier cynamonowy Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Cukier razem z jajkami i olejem ubijamy mikserem do solidnej piany.

2. Krok

Stopniowo dodajemy mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

3. Krok

Wylać ubite gładkie ciasto na natłuszczony i wysypany mąką blachę.

4. Krok

Przygotuj rabarbar. Świeży rabarbar oczyść i pokrój na mniejsze kawałki.

5. Krok

Rozłożymy równomiernie na cieście i posypiemy cukrem waniliowym i cynamonowym.

6. Krok

Pieczemy ciasto na 180 stopni przez około 30 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy