REKLAMA
Źródło: Pixabay
Biszkopt z rabarbarem
Przepis na babkę rabarbarową. Wspaniały deser pełen sezonowych letnich owoców, takich jak rabarbar.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 3 szt jajka
- 2 kubki mąka półgruboziarnista
- 1 kubek cukier puder
- 1⁄2 kubek mleko
- 1⁄2 kubek olej
- 1 proszek do pieczenia
- 600 g rabarbar
- 1 bal cukier waniliowy
- 1 sól
- 1 bal cukier cynamonowy
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Cukier razem z jajkami i olejem ubijamy mikserem do solidnej piany.
2. Krok
Stopniowo dodajemy mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
3. Krok
Wylać ubite gładkie ciasto na natłuszczony i wysypany mąką blachę.
4. Krok
Przygotuj rabarbar. Świeży rabarbar oczyść i pokrój na mniejsze kawałki.
5. Krok
Rozłożymy równomiernie na cieście i posypiemy cukrem waniliowym i cynamonowym.
6. Krok
Pieczemy ciasto na 180 stopni przez około 30 minut.