REKLAMA

Źródło: Canva

Bigos

Najlepszy przepis na klasyczny polski bigos.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 2 kg białej kapusty Dodano do
  • 500 g wieprzowiny Dodano do
  • 500 g wołowiny Dodano do
  • 2 kiełbaski lub kawałek boczku Dodano do
  • 2 cebule Dodano do
  • 4 liście laurowe Dodano do
  • 3 ziarna ziela angielskiego Dodano do
  • sól i pieprz dla smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

180 min.

Kapustę drobno posiekaj i ugotuj w osolonej wodzie. Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa razem z kiełbaskami. Dodaj ugotowaną kapustę, przecier pomidorowy, liść laurowy i ziele angielskie. Wszystko razem duś pod przykryciem przez około 3 godziny na małym ogniu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1105 przepisy

Kolacja

2009 przepisy

Ciastka

347 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

182 przepisy

Śniadanie

465 przepisy

Obiad

2153 przepisy