REKLAMA

Źródło: PeterGrof from Getty Images

Bezglutenowy tort marchewkowy

Zdrowe i smaczne ciasto, które zadowoli wszystkie kubki smakowe. Ten tort marchewkowy jest bez mąki.

REKLAMA

Składniki

porcje
8

Kosz

  • 200 g marchewki Dodano do
  • 200 g mąka migdałowa Dodano do
  • 4 szt jajka Dodano do
  • 200 g cukier Dodano do
  • 2 łyżeczki Proszek do pieczenia Dodano do

Narzędzia

  • 200 g mascarpone Dodano do
  • 2 łyżki stołowe Miód Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.

2. Krok

Zetrzyj marchew na drobno i wymieszaj ją z mąką migdałową, jajkami, cukrem i proszkiem do pieczenia.

3. Krok

Często piecz 30 - 40 minut.

4. Krok

W międzyczasie przygotuj nadzienie. Mascarpone wymieszaj z miodem.

5. Krok

Posmaruj schłodzone ciasto nadzieniem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy