REKLAMA
Źródło: PeterGrof from Getty Images
Bezglutenowy tort marchewkowy
Zdrowe i smaczne ciasto, które zadowoli wszystkie kubki smakowe. Ten tort marchewkowy jest bez mąki.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
Kosz
- 200 g marchewki
- 200 g mąka migdałowa
- 4 szt jajka
- 200 g cukier
- 2 łyżeczki Proszek do pieczenia
Narzędzia
- 200 g mascarpone
- 2 łyżki stołowe Miód
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
2. Krok
Zetrzyj marchew na drobno i wymieszaj ją z mąką migdałową, jajkami, cukrem i proszkiem do pieczenia.
3. Krok
Często piecz 30 - 40 minut.
4. Krok
W międzyczasie przygotuj nadzienie. Mascarpone wymieszaj z miodem.
5. Krok
Posmaruj schłodzone ciasto nadzieniem.