REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/AXI-hBWSnSAGQWsmut_h/6f2bb245a5db2815b9683c2c0fe0f5.jpeg)
Źródło: iGLOY from Getty Images Pro
Bezglutenowy Cheesecake
Prosty i wyjątkowo smaczny bezglutenowy cheesecake, który pokochają wszyscy. Ten przepis to niewątpliwie najlepszy bezglutenowy cheesecake, jakiego kiedykolwiek próbowaliście!
REKLAMA
Składniki
porcje
8
Kora
- 200 g Bezglutenowe digestive
- 100 g Roztopione masło
Treść
- 500 g Ser biały
- 200 g cukier
- 3 szt jajka
- 200 ml bita śmietana
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i przygotuj formę do pieczenia.
2. Krok
Na spód formy wymieszaj pokruszone ciastka z masłem i wciśnij tę mieszaninę.
3. Krok
Ubij twaróg, cukier, jajka i śmietanę na wypełnienie. Następnie wlej nadzienie na korpus.
4. Krok
Piec 45 minut. Następnie pozwól sernikowi ostygnąć i włóż go do lodówki.