REKLAMA

Źródło: themists from Getty Images

Banany z piekarnika

Banany z piekarnika to jedno z moich ulubionych słodkości, które przygotowuję dla moich dzieci. To prosty, lecz wyjątkowy przepis, który zaskakuje swoją słodkością i delikatnością. Szczególnie polecany dla osób na diecie wegańskiej. Przygotowywałem go wiele razy i za każdym razem zachwyca wszystkich, nie tylko dzieci.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 ks banany Dodano do
  • 4 łyżki miodu Dodano do
  • 2 łyżeczki cynamonu Dodano do
  • sok z cytryny Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Najpierw nastaw piekarnik na temperaturę 180 stopni Celsjusza i poczekaj, aż się nagrzeje.

2. Krok

W czasie, kiedy piekarnik się nagrzewa, obierz banany i pokrój je na pół. Każdą połówkę nacinam pionowo.

3. Krok

Tak przygotowane banany ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

4. Krok

Gdy piekarnik jest już nagrany, umieść banany w środku i piecz przez 10 minut.

5. Krok

Wyjmij banany z piekarnika, posyp je równomiernie cynamonem, polij miodem i skrop sokiem z cytryny.

6. Krok

Umieść banany ponownie w piekarniku na około 5 minut - do momentu, kiedy miód zacznie delikatnie karmelizować.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy