REKLAMA
Babka migdałowa
Smak migdałowy uzupełniony o świeże i suszone truskawki od emco.cz. Wielka przysmak.
REKLAMA
Składniki
porcje
12
Składniki
- 4 jajko
- 80 g Cukier kokosowy
- 1 łyżeczka wanilia
- 200 g mąka migdałowa
- 30 g mąka orkiszowa razowa
- 1⁄2 łyżeczka proszek do pieczenia
- szczypta szczypta soli
- 150 ml olej kokosowy
- 150 ml mleko migdałowe
Opcjonalne
- Mieszanka truskawek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Całe jajka ubijamy z cukrem, wanilią i solą do gęstej piany. Odkładamy. Oddzielnie mieszamy suchą składniki - mąkę, proszek do pieczenia. Do jajek delikatnie dodajemy mleko, olej i mix truskawkowy, a następnie dodajemy mieszankę mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto migdałowe wlewamy do formy i pieczemy 45/180.
2. Krok
Smacznego ❤️