REKLAMA
Źródło: Szakaly from Getty Images
Babka cytrynowa
Prosty przepis na wilgotną babkę cytrynową. Idealna na weekendowy deser lub do popołudniowej kawy. Możesz ją przygotować wcześniej, ponieważ smakuje jeszcze lepiej następnego dnia.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 250 g Mąka
- 200 g cukier
- 150 g masło
- 3 ks jajka
- 1 ks cytryna
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Przygotowanie ciasta: Wymieszaj mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodaj masło, jajka i startą skórkę z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszaj.
2. Krok
Piecz w temperaturze 180°C przez około 60 minut. Upieczoną babkę ostudź.