REKLAMA
Babeczki z bananami
Muffiny są odpowiednie na drugie śniadanie, na podróż, albo po prostu tak. I mogą być przygotowywane na wiele różnych sposobów. Przynoszę Wam przepis na bananowe.
REKLAMA
Składniki
porcje
9
Ciasto
- 200 g Bananowe puree
- 2 jajko
- 1 łyżka stołowa olej
- 60 g mąka orkiszowa
- 20 g Masło orzechowe w proszku
- 1 łyżeczka Soda bicarbona
Farsz
- 50 g banan
- 50 g twaróg drobny
- 10 g kakao
- 10 g Proszkowane masło orzechowe czekoladowe
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
25 min.
1. Krok
Ubijemy sztywną pianę z białek. Żółtka mieszamy z puree bananowym i olejem. Do mieszanki żółtek przesiewamy suche składniki i mieszamy. Na koniec wmieszujemy pianę z białek.
2. Krok
Na talerzu wszystko razem mieszamy.
3. Krok
Do koszyków dodajemy łyżeczkę ciasta, łyżeczkę nadzienia i na wierzch znowu ciasto. Z podanej ilości otrzymałem 9 sztuk. Pieczemy w piekarniku podgrzanym do 180 stopni około 15 minut.