REKLAMA
Źródło: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Azjatycka patelnia z kurczakiem
Przygotowanie soczystego kurczaka na patelni z egzotycznym akcentem tradycyjnej kuchni azjatyckiej.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Główna mieszanka
- 500 g filet z kurczaka
- 2 kawałek The Onion
- Mieszanka warzywna
- makaron
Sos
- 4 łyżka stołowa Sos sojowy
- 2 łyżka stołowa Ocet ryżowy
- 1 łyżeczka Starany świeży imbir
- 2 kawałek ząbek czosnku
- 2 łyżka stołowa Miód
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Pokrój piersi z kurczaka na cienkie paski i usmaż na patelni z odrobiną oleju.
2. Krok
Dodaj pokrojone warzywa i smaż przez kilka minut, aż warzywa staną się kruche.
3. Krok
W misce wymieszaj sos sojowy, ocet ryżowy, starty imbir, przeciśnięty czosnek i miód. Dodaj ten sos do mięsa i warzyw na patelni.
4. Krok
Dokładnie wymieszaj i pozostaw na chwilę na patelni, aby wszystkie smaki połączyły się.
5. Krok
Ugotujemy makaron, odcedzimy go i podajemy z mieso-warzywną mieszanką.