REKLAMA

3 bit z muso galaretką jagodową

Do popołudniowej czy niedzielejj kawy idealne ciasto .

REKLAMA

Składniki

porcje
28

BISZKOPT

  • 5 jajek łyżek cukru Dodano do
  • 412 łyżki mąki Dodano do
  • 12 łyżki kakao Dodano do
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodano do

KREM PARADIES

  • 120 g kremu paradies w proszku Dodano do
  • 900 ml zimnego mleka Dodano do

MUSO GALARETKA

  • 1 kg jagód leśnych Dodano do
  • 2 galaretki jagodowe Dodano do
  • 700 ml gorącej wody Dodano do

BITA ŚMIETANA

  • 500 ml zimnej śmietany 30 Dodano do
  • 2 śmietanko fix ów Dodano do
  • 3 łyżki cukru pudru Dodano do

DODATKOWO

  • herbatnik maślane Dodano do
  • 100 g wiórek z czekolady mlecznej Dodano do
REKLAMA

Procedura

240 min.
1. Krok

Biszkopt.: Jajka z cukrem ubijamy na jasna i puszysta masę dodajemy powoli łyżka po łyżce mieszanki ( mąka pszenna , kakao , proszek do pieczenia ) , ubijamy na najmniejszych obrotach robota to uzyskania jednolitej masy . Gotowa masę wylewamy do formy dół wyłożony papierem do pieczenia ( u mnie rant cukierniczy o wymiarach .: 7 herbatników na 4 herbatniki ) , wyrównujemy , pieczemy w temperaturze 175 °C przez około 30 minut . Po upieczeniu zrzucamy biszkopt z wysokości kolan na ziemie . Odwracamy i odrywamy z niego papier do pieczenia i pozostawiamy do wystygnięcia .

2. Krok

Krem paradies.: Do wysokiego naczynia wlewamy mleko dosypujemy proszek kremu padisie i ubijamy około 3 do 5 minut do uzyskania kremowej masy . Następnie delikatnie przekładamy na biszkopt i wyrównujemy .

3. Krok

Na krem układamy herbatniki . Pozostawiamy do zgęstnienia kremu w chłodne miejsce . Na krem układamy herbatniki .

4. Krok

Muso galaretka jagodowa.: Jagody blendujemy na mus . Galaretkę mieszamy z wodą do rozpuszczenia i dodajemy do mniej jagody , pozostawiamy do zgęstnienia ( tak żeby dało się ja wylać na ciasto i nie wyleje się po formę ) .

5. Krok

Bita śmietana.: Zimną śmietanę wlewamy do wysokiej miski dodajemy śmietanko-fix-y oraz cukier puder , ubijamy do puszystej i sztywnej masy ( uważać żeby nie przebić śmietanki ) . Gotowa bita śmietanę wykładamy na zastygnięta i zimna muso galaretkę wyrównujemy .

6. Krok

Pozostawiamy lekkie nierówności które posypujemy startą deserowa czekolada . Ciasto pozostawiamy w zimnym miejscu na około 12 godzin do stężenia . ( u mnie cała noc ) .

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy