REKLAMA

3 bit z muso galaretką jagodową

Do popołudniowej czy niedzielejj kawy idealne ciasto .

REKLAMA

Składniki

porcje
28

BISZKOPT

  • 5 jajek łyżek cukru Dodano do
  • 412 łyżki mąki Dodano do
  • 12 łyżki kakao Dodano do
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodano do

KREM PARADIES

  • 120 g kremu paradies w proszku Dodano do
  • 900 ml zimnego mleka Dodano do

MUSO GALARETKA

  • 1 kg jagód leśnych Dodano do
  • 2 galaretki jagodowe Dodano do
  • 700 ml gorącej wody Dodano do

BITA ŚMIETANA

  • 500 ml zimnej śmietany 30 Dodano do
  • 2 śmietanko fix ów Dodano do
  • 3 łyżki cukru pudru Dodano do

DODATKOWO

  • herbatnik maślane Dodano do
  • 100 g wiórek z czekolady mlecznej Dodano do
REKLAMA

Procedura

240 min.
1. Krok

Biszkopt.: Jajka z cukrem ubijamy na jasna i puszysta masę dodajemy powoli łyżka po łyżce mieszanki ( mąka pszenna , kakao , proszek do pieczenia ) , ubijamy na najmniejszych obrotach robota to uzyskania jednolitej masy . Gotowa masę wylewamy do formy dół wyłożony papierem do pieczenia ( u mnie rant cukierniczy o wymiarach .: 7 herbatników na 4 herbatniki ) , wyrównujemy , pieczemy w temperaturze 175 °C przez około 30 minut . Po upieczeniu zrzucamy biszkopt z wysokości kolan na ziemie . Odwracamy i odrywamy z niego papier do pieczenia i pozostawiamy do wystygnięcia .

2. Krok

Krem paradies.: Do wysokiego naczynia wlewamy mleko dosypujemy proszek kremu padisie i ubijamy około 3 do 5 minut do uzyskania kremowej masy . Następnie delikatnie przekładamy na biszkopt i wyrównujemy .

3. Krok

Na krem układamy herbatniki . Pozostawiamy do zgęstnienia kremu w chłodne miejsce . Na krem układamy herbatniki .

4. Krok

Muso galaretka jagodowa.: Jagody blendujemy na mus . Galaretkę mieszamy z wodą do rozpuszczenia i dodajemy do mniej jagody , pozostawiamy do zgęstnienia ( tak żeby dało się ja wylać na ciasto i nie wyleje się po formę ) .

5. Krok

Bita śmietana.: Zimną śmietanę wlewamy do wysokiej miski dodajemy śmietanko-fix-y oraz cukier puder , ubijamy do puszystej i sztywnej masy ( uważać żeby nie przebić śmietanki ) . Gotowa bita śmietanę wykładamy na zastygnięta i zimna muso galaretkę wyrównujemy .

6. Krok

Pozostawiamy lekkie nierówności które posypujemy startą deserowa czekolada . Ciasto pozostawiamy w zimnym miejscu na około 12 godzin do stężenia . ( u mnie cała noc ) .

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy