REKLAMA
Zupa z żółtego grochu z kremówką
Syta zupa grochowa urozmaicona kwaśną śmietaną.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 200 g groszek żółty
- 250 g ziemniak
- 200 g kwaśna śmietana
- 1 ząbek czosnku
- 2 liść laurowy
- pieprz czarny mielony
- kruszony kminek
- szczypta soli
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Zmocz kaszę przynajmniej na 4 godziny.
2. Krok
Wodę odlewamy, kilkakrotnie płuczemy i gotujemy.
3. Krok
Po 30 minutach dodajemy pokrojone ziemniaki i przeciśnięty czosnek.
4. Krok
Mieszamy, dodajemy liść laurowy i inne przyprawy.
5. Krok
Gotujemy do miękkości.
6. Krok
Gdy wszystko jest gotowe, wybieramy liść laurowy i miksujemy.
7. Krok
Dodajemy śmietanę kwasną, mieszamy i pozostawiamy do gotowania.
8. Krok
Doprawiamy do smaku i odstawiamy.
9. Krok
Podajemy z chlebem lub grzankami.
10. Krok
Zupa jest dość sycąca.
11. Krok
Smacznego!😉