REKLAMA
Źródło: Pixabay
Zupa z pestek dyni
Przepis na dobrą zupę z pestek dyni i warzyw.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 150 g Miąższ dyni z pestkami
- 1 kawałek The Onion
- 1 kawałek marchewki
- 1 kawałek seler
- 1 l wody
- 2 łyżki Oliwa z oliwek
- Makaron
- vegeta
- Sól i mielony czarny pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Oczyść i drobno posiekaj warzywa.
2. Krok
Przełożyć do rondelka i gotować razem z pulpetami. Dodać sól, pieprz i vegetę do smaku.
3. Krok
Gdy warzywa będą miękkie, odcedź zupę i usuń miąższ.
4. Krok
W drugim garnku ugotuj makaron w osolonej wodzie i podawaj z zupą