REKLAMA
Źródło: TYNZA from Getty Images
Zupa z kapusty z pomidorami i jarmużem
Ta smaczna i sycąca zupa jest idealna na chłodne zimowe dni. Kombinacja kapusty, pomidorów i jarmużu tworzy doskonałe i pożywne danie.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 kawałek Duża kapusta
- 400 g Kel
- 400 g pomidory
- 1 l woda
- 2 łyżka stołowa oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka czerwona papryka
- 1 łyżeczka Mielony czarny pieprz
- 3 goździki czosnek
- 2 kawałek The Onion
- 2 łyżka stołowa sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Na średnim ogniu rozgrzej oliwę w garnku. Dodaj pokrojoną cebulę i czosnek, a następnie smaż je, aż staną się delikatnie złote.
2. Krok
Dodaj posiekaną kapustę, kalafior i pomidory. Smaż je z solą, czerwoną papryką i przyprawami.
3. Krok
Dodaj wodę i pozwól zupie gotować się powoli.
4. Krok
Podawaj zupę na ciepło. Smacznego.