REKLAMA
Zupa wiosenna
Zupa wiosenna z cebulą i czosnkiem, która po długiej zimie nas wzmocni.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 1 filiżanka cebula dymka
- 6 goździki czosnek
- 1 filiżanka The Onion
- 1 filiżanka ziemniak
- 1⁄2 łyżeczka Czarny pieprz mielony
- 3 kubki woda
- sól
- olej
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Najpierw w garnku rozgrzewamy olej. Dodajemy posiekaną cebulę, szalotkę i połowę czosnku pokrojonego w plasterki. Dusimy.
Źródło: Youtube
2. Krok
Kiedy cebula staje się szklana, dodajemy pokrojone ziemniaki, solimy i przyprawiamy. Zalewamy wodą i dusimy do miękkości.
Źródło: Youtube
3. Krok
Zupę przekładamy do blendera i blendujemy do konsystencji puree.
Źródło: Youtube
4. Krok
Na oleju, w czystym garnku, podsmażamy resztę czosnku. Kiedy się zarumieni, dodajemy do niego zmiksowaną zupę wiosenną. Gotujemy razem, dosładzamy i przyprawiamy według potrzeb. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, rozcieńczamy ją jeszcze wodą, ale zawsze musimy ją dobrze ugotować.
Źródło: Youtube